Efficiënter werken met hulp van Whisper

Eén van de manieren waarop wij momenteel AI inzetten, is via geavanceerde oplossingen zoals Whisper om ons werk sneller en makkelijker te maken. Maar, hoe werkt dat dan precies? Whisper helpt ons om de nawerktijd van gesprekken drastisch te verlagen, waardoor onze klantadviseurs een stuk sneller beschikbaar zijn voor de volgende call. Tijdens het telefoongesprek maakt Whisper bijvoorbeeld direct nauwkeurige transcripties, zodat onze klantadviseurs zich volledig kunnen concentreren op de klant zonder zich druk te maken om notities en verslaglegging.

En daar blijft het niet bij! Na afloop zorgt Whisper voor een heldere samenvatting van het gesprek, met daarbij een gespreksanalyse en advies. Dit stelt ons in staat om klanten nog beter en persoonlijker te ondersteunen in elk telefoongesprek, terwijl de nawerktijd afneemt!

 

Meer menselijk contact, minder routinewerk

AI neemt voor ons vooral het routinewerk uit handen. Denk aan het uitschrijven van gesprekken en het zoeken van klantinformatie. Daardoor kunnen onze klantadviseurs zich volledig richten op waar het echt om gaat: contact met klanten dat persoonlijk en empathisch is. Met behulp van AI kunnen we dus nog sneller en effectiever inspelen op de behoeften van de klant, zodat deze altijd met een tevreden glimlach het gesprek beëindigd.

Wat brengt de toekomst?

En dat is nog maar het begin. We werken momenteel aan nog slimmere AI-tools die onze klantadviseurs live suggesties geven tijdens het gesprek. Denk bijvoorbeeld aan een sentimentanalyse die de sfeer van het gesprek in real-time weergeeft zodat de klantadviseur meteen kan zien hoe de klant zich voelt en daarop kan inspelen. Elke oplossing begint bij een goed gesprek, en deze techniek helpt ons daarop te focussen.

Ik denk dat we niet meer zonder AI kunnen. Bedrijven die daar niet op tijd instappen, zullen snel achteraan gaan lopen.
Arjen Jansen, Systeem- & Projectmanager

Samen met Refreshworks hebben we een inspirerende video gemaakt waarin we uitleggen hoe wij AI inzetten voor sneller, persoonlijker en beter klantcontact.

Bekijk de video hiernaast en zie hoe wij klantcontact naar een hoger niveau tillen!

Onze service is vandaag klaar, voor morgen.

Bij DIRECT Klantcontact geloven we dat AI niet alleen ons werk efficiënter maakt, maar ook de menselijke kant van onze service versterkt. Voor bedrijven die hun telefoonservice uitbesteden overwegen, is dit dé manier om klanten professioneel en snel te helpen. Of het nu gaat om het optimaliseren van je telefoon service, inzicht krijgen in klantgedrag of het vereenvoudigen van je telefoondienst uitbesteden, wij staan voor je klaar.

Met onze service kijk je altijd vooruit, zonder je klanten ooit achter te laten!

Maak kennis met onze kennisbank.

Blink uit in klantcontact
11 oktober 2024

Stel je voor… Het is zaterdagavond. Een gezin arriveert eindelijk op hun vakantieplek na een lange rit, klaar om van hun welverdiende vrije tijd te genieten. Maar er is één probleem: de sleutel van het vakantiehuis ontbreekt. De paniek en …

 

Lees meer
Blink uit in klantcontact
11 oktober 2024

Als recreatieondernemer draait alles om het bieden van een zorgeloze, onvergetelijke ervaring voor jouw gasten. Maar technische storingen of onverwachte problemen kunnen zomaar roet in het eten gooien. Hoe fijn is het als jouw …

Lees meer
Blink uit in klantcontact
04 september 2024

Je klantenservice uitbesteden? Het kan gewoon. Het is namelijk niet zo spannend als je zou denken. Tuurlijk klinkt het eng dat andere mensen voor jou de telefoon gaan opnemen en jouw klanten te woord gaan staan. Maar zoals wij graag zeggen: Geen zorgen. 😉

Lees meer
Dubbel uitblinken? Focus volledig op je vak, terwijl wij jouw klantenservice laten stralen.
Ontdek jouw oplossing
Bellen Bel DIRECT